Usuàries del centre de dia que pateixen Alzheimer en una fase moderada realitzen les darreres sessions d'equinoteràpia a peu a terra. Les participants d'aquesta teràpia formen part d'un estudi que està duent a terme la fundació Sant Hospital de La Seu d'Urgell. L'objectiu és que millorin o mantinguin el seu funcionament cognitiu, estat físic i emocional gràcies als cavalls.

Les usuàries van ser seleccionades per tres motius.

Les sessions acaben a final de mes, i quantitativament no s'avancen a treure conclusions, ara bé, al dia a dia, els canvis es manifesten.

La característica que fan que els cavalls siguin tan beneficiosos per les persones són la seva extrema empatia.

Una de les innovacions d'aquest estudi és que paral·lelament hi ha un grup d'usuaris amb les mateixes característiques les usuàries d'equinoteràpia, que realitzen activitats al mateix hospital. Un cop acabades les sessions es compararan els resultats entre ambdós grups.

Parlen al vídeo: MARTA, RESPONSABLE D'EQUÀNIMA - SUSANA FORNÉ, NEUROPSICÒLOGA DE LA FUNDACIÓ SANT HOSPITAL