El Parc Natural del Cadí Moixeró ha estat aquest cap de setmana l'escenari de l'onzena Ultra Pirineu. Tot i disputar cinc carreres amb gairebé 4.000 atletes, la Salomon Ultra Pirineu no seria res sense la seva prova reina, l'exigent cursa de llarga distància que dóna nom a l'esdeveniment. El vencedor d'enguany ha estat Dmitry Mityaev, que ja porta quatre edicions disputades i que el 2019, per fi, ha aconseguit pujar a l’esglaó més alt del podi, acabant amb un temps de 10h22'55''. En categoria femenina, Mònica Comas arribava a Bagà per enfrontar-se per primera vegada amb aquesta prova i, sense esperar-ho, fer-se amb la primera posició. Comas ha fet un temps de 12h31'10 ''

L'Ultra Pirineu ha reduït la seva distància tornant a part del recorregut original (94km, 6.200m) però el canvi de distància no ha modificat el gran planter d'atletes que han sortit. A les 5h30 els 1.000 frontals dels corredors s'encenien a Bagà per emprendre la gran aventura recorrent el Parc Natural del Cadí Moixeró. 

A banda de l'Ultra, també s'ha disputat la nova Sky Pirineu de 36km i 2600m de desnivell positiu, on els guanyadors han estat Jan Margarit (3h17'09 '') i Ainhoa Sanz (4h01'44 '').

La Trail Pirineu, la Mitja Pirineu i la Nit Pirineu han completat l'edició d'enguany.