Més de 6500 persones han passat aquest cap de setmana per la fira ramadera de la Pobleta de Bellveí, a la Vall Fosca. Un esdeveniment firal que remunta a temps immemorials i que té com a gran atractiu el concurs i exposició de bestiar d’explotacions de la zona. Cal tenir en compte que a la Vall Fosca té un gran pes econòmic el sector primari.

Precisament moltes explotacions de a Vall Fosca tenen al cap davant persones joves, fet que mostra el relleu generacional. Un fet que des del govern es considera clau pel territori.

La fira també ha aprofitat per fer un repàs per l’escola d’abans a través d’una exposició.

El concurs de cavall pirinenc català i de Vaca bruna dels Pirineus són l’estrella. Però també s’ha pogut visitar la setantena d’expositors agroalimentaris i demostracions d’artesania durant tot el cap de setmana.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE DE LA TORRE DE CAPDELLA - JOAQUIM XIFRA, SUBDIRECTOR GENERAL DE RAMADERIA DE LA GENERALITAT