La Fira de Sant Ermengol ja escalfa motors. Dijous al vespre ha tingut lloc la primera activitat del cicle “Parlem de Fira”. Ha estat una taula rodona on s'han reunit tres exalcaldes de La Seu d'Urgell, Joan Ganyet, Jordi Ausàs i Albert Batalla per explicar la història d'una fira exitosa.
La fira de formatges artesans del Pirineu va arrencar fa 25 anys sota el mandat de Ganyet, que va veure que aquesta proposta podria complir dues funcions al territori.

Després, amb Jordi Ausàs, al capdavant del consistori del 2003 al 2008, la fira va seguir creixent. Un dels secrets de la consolidació, segons Ausàs, ha estat definir, des de l'inici, les bases de la fira.

En les darreres edicions de la fira, l'Ajuntament encapçalat per Albert Batalla, el formatge s'ha consolidat com un dels principals elements distintius de la ciutat.

En la 25a edició de la fira de formatges artesans del Pirineu, s'homenatjarà al seu ideòleg, Salvador Maura, atorgant-li el premi amic del formatge 2019.

Parlen al vídeo: JOAN GANYET, ALCALDE DE LA SEU DE 1983 A 2003 - ALBERT BATALLA, ALCALDE DE LA SEU DE 2008 A 2019 - JORDI AUSÀS, ALCALDE DE LA SEU DE 2003 A 2008