Adif ha adjudicat l'execució de noves obres de millora als sistemes de control de trànsit i senyalització de la xarxa ferroviària de Catalunya. L'estació de Puigcerdà, juntament amb la de Manresa i Tarragona, seran beneficiaries d'aquesta actuació. Els treballs consisteixen en l'adequació d'elements, com senyals o armaris tècnics, a les noves situacions produïdes per altres actuacions en la infraestructura o canvis en els programes d'explotació, modificacions en els sistemes informàtics i videogràfics del sistema. A més, en el cas de la capital ceretana, es realitzaran accions sobre els dos passos a nivell de l'estació.

Els enclavaments són elements essencials per a una òptima gestió del trànsit ferroviari, ja que són els dispositius que regulin tots els moviments dels trens, la instal·lació i senyalització entre d'altres.

El contracte s'ha adjudicat a l'empresa Bombardier European Investments per un import de prop d' 1.440.000 euros i el termini d'execució és de deu mesos.