Unió de Pagesos anima als ramaders i agricultors pirinencs a sumar-se a una demanada col·lectiva contra Agroseguro per reclamar les compensacions per pèrdua de pastures per la sequera. Consideren que la determinació de les afectacions és errònia des del canvi de la Universitat de Valladolid a una empresa privada i amb la meteorologia d’aquesta temporada perden molts diners.

Unió de Pagesos remarca que han hagut de baixar el bestiar abans de la muntanya però també han recollit molta menys herba que una temporada normal per alimentar-los a les granges. Ara estan a l’espera que la Universitat de Valladolid els doni la seva opinió.

Per tal d’informar de la situació es fan xerrades a diferents indrets, aquest dimecres ha estat el torn de La Pobla de Segur i s’ha remarcat que hi ha temps fins a final d’any.

Parlen al vídeo: JOAN GUITART, COORDINADOR TERRITORIAL DE MUNTANYA D'UNIÓ DE PAGESOS