La fira de Formatges Artesans del Pirineu arriba enguany la vint-i-cinquena edició. El certamen gastronòmic tindrà lloc del 18 al 20 d'octubre a la Seu d'Urgell i com a principal novetat, s’ha creat un espai pensat per als celíacs.

El tast constarà de 7 formatges amb set maridatges que ha ideat la delegació de l'Alt Urgell i Cerdanya de l'Associació de Celíacs de Catalunya. Amb aquest aposta, els intolerants al gluten no renuncien a participar de l'esdeveniment.
També s'amplien les categories del concurs de formatges que passen de 12 a 16.

En aquesta nova edició, hi hauran 450 parades i 48 formatgeries que ofereixen més de 150 varietats de formatges. Airas Moniz serà la formatgeria convidada. Està previst que el president de la Generalitat, Quim Torra, inauguri la fira el dia 19. Abans però, i per segon any consecutiu, s'ha organitzat el cicle Parlem de Fira, activitats prèvies a la fira que comencen dijous al vespre a l'espai Ermengol.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, TINENT D’ALCALDE DE PROMOCIÓ ECONÒMICA