Diversos municipis cerdans s'han despertat aquest dimarts amb pintades independentistes a places i carrers. L'acció s'ha portat a terme precisament la vigília del segon aniversari de l'1-O. A Puigcerdà, les pintades han omplert mobiliari urbà, com bancs i papereres, contenidors, façanes i també sucursals de bancs. Així, els veïns i botiguers dels carrers comercials s'han mostrat sorpresos per aquesta acció i alguns es preguntaven qui pagarà la neteja.

“Vaga general, 11 d'octubre”, “1-O ni oblit, ni perdó”, “Fora les forces d'ocupació” o “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, són les pintades que s'han anat repetint.

L'acció no només s'ha pogut veure a la capital ceretana. A All, per exemple, les pintades han afectat el mur de la plaça nova, contenidors i la parada d'autobús, mentre que a Bolvir també han ocupat murs, contenidors i l'asfalt d'alguns carrers.

De moment es desconeix qui hi ha darrera aquesta acció.