L’Alt Pirineu és un territori especialment ric en plantes aquàtiques. Unes espècies que es poden utilitzar en sistemes naturals de tractament d’aigües, sobretot en nuclis d’habitatges aïllats.

En la jornada han participat empreses que ja es dediquen a l’ús d’aquestes espècies autòctones per al tractament d’aigües i la idea és fer-ho extensiu a tota la població perquè són sistemes molt més sostenibles que el tradicional amb productes químics i també evitar l’ús d’espècies exòtiques.

La jornada, organitzada des del Parc natural de l’Alt Pirineu i la Cooperativa Viver Tres Turons, també ha comptat amb la visita a la mollera restaurada de la Font Grossa, del Parc Nacional d’Aigüestortes dins del projecte Life Limnopirineus.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU - BOI SAGRERA, SOCI COOPERATIVA VIVER TRES TURONS