El proper dissabte 26 d'octubre, Puigcerdà acollirà una trobada gegantera. Serà especial perquè reunirà les gegantes del Pirineu en una jornada sobre conscienciació en la lluita pel càncer de pit. L'acte, organitzat per la Federació Gegantera de la Catalunya Nord, comptarà amb la presència de les gegantes de Vilafranca de Conflent, els Angles, Elna, Perpinyà, Tuïr, Sant Hipòlit, Taltaüll, el Soler, Vilallobent, Queixans, Puigcerdà, Alp, Martinet i la Seu d'Urgell. També està previst que hi participin els gegants d'Argelers de la Marenda i la colla Castellera de Cerdanya.

La rua de gegantes començarà a les 11 des de la plaça de la Guingueta d'Ix fins a la frontera amb Puigcerdà. Simbòlicament les del nord acolliran les del sud i totes juntes aniran caminant fins a l'hospital de Cerdanya. Al voltant de la 1 del migdia, les gegantes desplegaran un gran llaç rosa per fer la foto de família i seguidament hi haurà ball.

L'objectiu de l'activitat és «conscienciar el públic sobre la detecció del càncer de mama», per la qual cosa l'acte té la col·laboració del comitè departamental de la Lliga contra el càncer dels Pirineus Orientals. L'acció s'emmarca en els actes de la campanya Octubre Rosa, que es porta a terme a França des de fa 26 anys.