Aquest divendres al migdia ha començat a Prullans la 5a edició de la Diada Arç, dedicada als fruits i herbes oblidades de Catalunya. La trobada, que s'allargarà fins diumenge, es centrarà enguany en les begudes alcohòliques i no alcohòliques que es fan amb aquest tipus de fruits i herbes, com els licors, les infusions o els sucs.

La primera activitat ha estat, doncs, una ponència sobre les destil·lacions, on hi han assistit més una seixantena de persones.

La diada Arç va néixer amb poques pretensions i cada any ha anat creixent en nombre d'assistents, activitats i dies. L'objectiu és donar a conèixer les diferents possibilitats que tenen les herbes i els fruits, tant medicinals, com culinàries o en el món de la cosmètica, entre d'altres.

Aquest divendres també hi ha hagut un sopar col·loqui on els comensals han degustat diferents plats cuinats amb plantes i fruits dels voltants. Dissabte s'obrirà el recinte firal, situat al poliesportiu de Prullans, on els visitants podran veure una mostra de 300 herbes i fruits, el 90% dels quals recollits a la comarca. També hi haurà parades d'aliments, cosmètica, llibres, tallers de licors macerats o infusions, concurs de dibuix o una taula rodona participativa. El darrer dia, el diumenge, s'ha programat una sortida guiada a l'entorn de Prullans, degustacions i al migdia les jornades gastronòmiques.

Parlen al vídeo: DAVID ISERN, ORGANITZADOR DIADA ARÇ