Més d'una vuitantena de persones s'han manifestat aquest divendres pels carrers de Puigcerdà en favor del clima i en contra de l'escalfament global del planeta. La protesta, convocada des de la nova entitat Cerdanya en Acció pel Clima, es suma al les accions que s'han fet al llarg de la setmana a nivell mundial.

La caminada reivindicativa ha sortit a quarts de tres de la tarda des del parc Schierbeck i ha finalitzar a la plaça de l'ajuntament, on alumnes de l'INS Pere Borrell han llegit un manifest. De fet, prop de la meitat dels manifestants han estat joves. Tots ells reclamen mesures concretes i que cada persona comenci a fer alguna cosa en benefici del clima.

A banda de Puigcerdà, aquest divendres també hi han hagut mobilitzacions a la resta del Pirineu. A la Seu d'Urgell, un centenar d'estudiants dels instituts Joan Brudieu i La Valira i del col·legi La Salle també han sortit al carrer. Els nois i noies han arribat a la plaça dels Oms i allà un grup d'estudiants ha llegit un manifest. Seguidament s'ha reproduït el discurs que la jove activista sueca Greta Thunberg va realitzar dilluns passat a la Cimera d'Acció Climàtica a la seu de la ONU, a Nova York.

Mentrestant a Sort, els alumnes de l'Institut Hug Roger III també s'han mobilitzat al llarg de la jornada, amb la lectura d'un manifest, creació de pancartes i recollida de deixalles a la vora del riu.