El president del consell comarcal de l'Alt Urgell, Miquel Sala, nega les acusacions de coaccions i amenaces que va denunciar la portaveu de Compromís X Pirineu, Carlota Valls dimarts al vespre.
Sala, a través d'un comunicat, considera que s'ha malinterpretat la situació, i lamenta que Valls s'hagi pogut sentir amenaçada. I afegeix que "cal tenir molta cura a fer servis temes tan sensibles com les actituds masclistes, les coaccions i abusos, com a arma política". El president del consell Comarcal assegura que "va ser un breu debat entre dos polítics que defensen postures diferents".
A més, diu que va compartir la inforamció amb el grup de l'oposició "en el marc de confiança mútua". Pel que Sala sosté que la portaveu de compromís va utilitzar informació confidencial sobre el Pla econòmic de Finançament de l'ens comarcal, que sospesa la possibilitat d'externalitzar la gestió dels menjadors escolars que depenen de l'entitat. Amb aquesta informació, segons diu l'equip de govern, Valls va "atacar el consell, presentant una moció a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell en la qual donava per feta l'externalització dels menjadors escolars per part del Consell Comarcal".
El mateix Sala i la resta de l'equip de govern també han volgut mostrar "el seu rebuig a qualsevol forma de masclisme i actituds d'abús de poder en les institucions".