El pont de la Mercè no s'ha notat massa als hotels i càmpings de Cerdanya, que esperaven registrar un bon nivell d'ocupació durant aquests dies festius a l'àrea metropolitana de Barcelona. El percentatge d'ocupació ha estat del 25%. El sector creu que el fet que no totes les famílies feien pont i la mala previsió meteorològica ha provocat que molts es quedessin a casa.

Després de la Mercè, el proper festiu serà el 12 d'octubre, però com que enguany cau en dissabte, els hotelers no esperen tenir moltes reserves. Confien, però, que les activitats a la natura, com el senderisme, les passejades en bicicleta o els bolets animin els visitants a passar uns dies a la comarca aquesta tardor. El sector aposta per potenciar els atractius turístics de Cerdanya, més enllà del mes d'agost o Cap d'Any.

Des del sector es mostren a favor d'acollir esdeveniments esportius fora de temporada que portin participants i acompanyants a la comarca i que, finalment, generin un impacte econòmic positiu a la vall. Un d'aquests casos és la 3a edició de la Catalunya Bike Race, que es disputa des d'aquest dijous i fins diumenge en diferents municipis cerdans. La participació dels 750 ciclistes, més l'equip tècnic i els familiars fa que augmentin les reserves, tant a hotels, com a restaurants i altres serveis.

Parlen al vídeo: MÒNICA ISERN, MEMBRE ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA