El Consell Comarcal de Cerdanya instarà el Govern de l'estat en Funcions així com el Ministeri de Foment a iniciar una investigació per esclarir les causes de l'accident de tren de la línia R3 que va descarrilar al túnel de Tosses el passat 9 de juliol a la nit. Així s'ha decidit en el ple del consell celebrat aquest dimecres a la nit.

Així mateix, l'ens comarcal ha denunciat la manca d'inversions per part de l'estat en aquesta línia de rodalies i l'ha instat a complir amb els compromisos d'inversions i a completar el traspàs de la infraestructura.

Recordem que l'accident que es demana investigar es va produir dins un túnel situat entre Toses i la Molina. En el tren hi viatjaven 35 persones, de les quals cap va resultar ferida i només dues d'elles van ser ateses per una crisi d'ansietat. Al ser dins un túnel, Bombers i Protecció Civil van participar en l’evacuació dels viatgers que van arribar al seu destí en autobús.
Les primeres hipòtesis apuntaven a un despreniment d’una roca, fet que va provocar Això va provocar que descarrilés un dels eixos del tren.