El departament d'Ensenyament i l'ajuntament de Puigcerdà han acordat redactar un nou projecte de construcció per a l'escola Llums del Nord. Un projecte que s'adeqüi a les necessitats actuals d'aquest centre, que recordem es troba en mòduls prefabricats des dels seus inicis, fa més dotze anys. El departament i el consistori consideren que s'han de mantenir dues escoles públiques al municipi i per tant descarten l'opció de fusionar Llums del Nord i Alfons I. També veuen necessari redactar un nou projecte ajustat al nombre d'alumnes actuals i més econòmic que el que es va fer inicialment.

Ensenyament va accedir a obrir un altre centre públic de primària a Puigcerdà perquè en aquell moment l’escola Alfons I estava saturada. L’estancament de la població, la crisi i la baixada de la natalitat dels darrers anys van deixar el projecte en un calaix. L'ajuntament confia en poder desencallar-lo en els propers mesos i que, en un futur no massa llunyà, la nova escola sigui una realitat. Es manté l'emplaçament del nou centre escolar a la zona de la Pedragosa, a escassos metres d'on hi ha l'escola a dia d'avui.

La construcció del nou edifici suposaria una millora de les instal·lacions, que actualment es troben limitades per l’espai i molt condicionades a la climatologia.

L'escola Llums del Nord és un centre d'una línia, amb alumnes des de P3 fins a 6è de Primària.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ