El nou grup 'Cerdanya en Acció pel Canvi Climàtic' ha convocat per aquest divendres 27 de setembre una acció de protesta a Puigcerdà. Sota el lema 'Emergència pel Clima', els manifestants sortiran des del Parc Schierbeck i recorreran els carrers del nucli urbà fins arribar a la plaça de l'Ajuntament, on es llegirà un manifest. L'inici de la caminada serà a dos quarts de tres de la tarda i es preveu que els manifestants arribin poc abans de les tres a davant el consistori.

La caminada és oberta a tothom i des de l'organització esperen la participació de tots els veïns, entitats i associacions i també dels alumnes de l'INS Pere Borrell de Puigcerdà, que alguns tenen previst fer vaga aquest divendres.

L'acció se suma a les protestes que s'estan fent aquesta setmana a nivell nacional i mundial contra l'acció humana que ha portar a la situació de canvi climàtic en què ens trobem, promogudes pel moviment Fridays for Future. Un moviment estudiantil sorgit del corrent internacional que ha inspirat l'activista sueca Greta Thunberg.