Els Agents Forestals han agafat truites de riu dels rescats que s’està fent a les centrals hidroelèctriques durant aquests dies per provar de reproduir-les en captivitat als canals d’alevinatge de Llavorsí i Escaló. Es tracta d’un projecte nou en el qual es vol reproduir exemplars extrets del territori.

Enguany la idea és agafar 50 reproductors mascles i 50 femelles. L’any passat es va fer una petita prova amb 4 o 5 truites i va funcionar molt bé, per això ara es vol ampliar a més exemplars.

Per cada quilo de truita surten uns 1500 ous i es calcula que des de la posta dels ous fins reintroduir l’aleví al riu passarà un any.
Les centrals hidroelèctriques aprofiten els mesos de setembre i octubre, quan hi ha menys aigua al riu, per fer els treballs de manteniment, això també implica el rescat de peixos que s’hi colen. Les hidroelèctriques contracten empreses per fer el rescat de truites i els Agents Forestals en fan el seguiment i control. Aquests dies s’ha fet el rescat a La cambra d’aigües de Molinos i la central de La Plana de Mont-rós a la Vall Fosca i la de La Pobla de Segur.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA PUIGARNAU, AGENT MAJOR DE FAUNA