L'ajuntament de Fontanals té clar que cal disposar d'habitatges de lloguer social al municipi per tal que veïns amb dificultats puguin quedar-s'hi a viure. Després de convertir en pis social l'antiga casa del mestre del Vilar d'Urtx, a tocar de l'edifici consistorial, l'equip de govern tirarà endavant la creació d'un segon habitatge de lloguer social al nucli de Queixans. Concretament, aquest segon s'ubicarà damunt el consultori mèdic actual, on abans hi havia l'ajuntament.

Segons expliquen des del consistori, hi ha veïns que no poden pagar el preu del lloguer i han de marxar a viure a Puigcerdà, on hi ha més oferta. És per això que veuen prioritari seguir creant habitatges de lloguer més econòmic.

Les bases del concurs públic per accedir a aquests habitatges es donaran a conèixer properament. Des de l'ajuntament han explicat que tindran més puntuació les persones amb fills i del municipi. Encara no han fixat, però, el preu del lloguer.

Un cop es comenci a construir el segon habitatge, l'ajuntament iniciarà els tràmits per construir-se dos més, també a Queixans. En aquest cas, es remodelarà l'edifici on antigament hi havia el telèfon públic del municipi per convertir-lo en dos pisos que també tindran dues o tres habitacions.

Així doncs, Fontanals disposarà d'un total de quatre habitatges de lloguer social, tots situats als nuclis de les poblacions.

Parlen al vídeo: RAMON CHIA, ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA