Amb aquestes paraules, el president de la International Canoe Federation i membre del Comitè Olímpic Internacional, José Perurena, ha inaugurat diumenge al vespre el Campionat del Món d'eslàlom i descens esprint 2019 que arrenca aquest dimecres al Parc del Segre.
Més de 500 esportistes de 63 països, entre les quals destaca la República Txeca per ser una de les delegacions més nombroses, han anat desfilant pel Palau d'Esports amb unes grades plenes d'espectadors.
A la cerimònia d’inauguració també hi ha intervingut l'alcalde de La Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega i el president de la Real Federación Española de Piragüismo i president del Comitè Organitzador, Juan José Roman Mangas.

Previ a l'acte d'inauguració, els carrers de la Seu d'Urgell han acollit una rua on la Cuca caiac ha centrat totes les mirades. La figura ha estat creada per a l'ocasió i era moguda per 20 piragüistes – ciclistes.
Un espectacle de circ que ha combinat equilibris amb la bicicleta, el rem i la roda Cyr ha conclòs l'acte al poliesportiu a càrrec d'un ex piragüista i artista local, Yldor Llach.

Parlen al vídeo: JOSÉ PERURENA, PRESIDENT DE LA INTERNATIONAL CANOE FEDERATION I MEMBRE DEL COMITÈ OLÍMPIC INTERNACIONAL - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL - JUAN JOSÉ ROMAN MANGAS, PRESIDENT DE LA REAL FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE PIRAGÜISMO I PRESIDENT DEL COMITÈ ORGANITZADOR