Quatre joves europeus han visitat aquest divendres l'Hospital de Cerdanya per conèixer com funciona aquest centre sanitari transfronterer. La visita s'emmarca en el programa 'What's Up Europe?', impulsat per la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió europea, la qual busca que els joves donin visibilitat a diferents projectes europeus. Durant un mes, des de Finlàndia i fins les Illes Canàries els nois i noies fotografien, enregistren i entrevisten tot allò que després comparteixen a la seva web i a les xarxes socials.

Una de les parades del viatge, que fan en furgoneta, ha estat, doncs, l'hospital de Cerdanya. El seu director general, Francesc Bonet, ha atès les preguntes dels joves i els ha mostrat l'equipament. Una de les participants és la Dayana, una noia de 22 anys originària de Bulgària. Ella, com la resta de companys, s'ha mostrat interessada en conèixer els beneficis i reptes que té el centre sanitari.

Aquest dissabte el viatge per carretera arribarà a Andorra, on els joves visitaran el llac Estanyó, al Parc Natural de Sorteny. Després es desplaçaran a Múrcia, Huelva i el 29, l'aventura acabarà, com hem dit, a les Illes Canàries.

A banda d'aquest grup, n'hi ha un altre que va començar a Irlanda i acabarà a Xipre. Aquesta iniciativa, que es va engegar l'any passat, els permetrà visitar un total de 17 països i 30 regions europees.

Parlen al vídeo: DAYANA, PARTICIPANT