En les Jornades tècniques-científiques sobre el retorn dels grans carnívors a zones de muntanya que es duen a terme fins dissabte a Món Natura Pirineus es debat sobre la recuperació d’aquestes espècies i la seva coexistència amb la població local i les activitats tradicionals de muntanya. En aquest sentit, la Fundación Oso Pardo ha recolzat l’extracció dels individus animals que desequilibrin aquesta coexistència. Afirmació que arriba després que els óssos Goiat i Cachou es mostrin comportaments molt depredadors.

Des del conselh Generau d’Aran, durant les jornades, s’ha explicat tota la problemàtica de Goiat i com els seus atacs van accelerar l’aprovació d’un protocol d’actuació amb óssos problemàtics. Protocol que ara s’ha d’aplicar a l’ós Cachou, que ha creat alarma aquests dies a la Vall d’Aran on ha matat 5 equins.

Aquest dissabte la jornada se centra en el llop i linx com a grans carnívors i les diferents experiències europees amb aquest tipus de fauna. Tot i que la jornada acaba amb l’explicació del pla a 10 anys de conservació de l’os bru a Catalunya.

Parlen al vídeo: GUILLERMO PALOMERO, FUNDACIÓN OSO PARDO - IVAN AFONSO, CONSELH GENERAU D’ARAN-PIROSLIFE