Més d'una trentena de comensals han assistit aquest dimecres al primer sopar Estellés que acull la comarca, una iniciativa impulsava des de la direcció nacional d'Òmnium des de l'any 2010 amb l’objectiu de difondre el nom i l’obra de l'escriptor i poeta Vicent Andrés Estellés. El sopar, que ha tingut lloc al restaurant Les Heures d'en Dídac de Talltorta, ha unit gastronomia i literatura ja que mentre es van servint els plats els mateixos assistents llegeixen poesies d'Estellés.

Abans de començar, s'ha donat a conèixer la figura i obra d'Estellés i seguidament s'ha llegit fins a una dotzena de poemes, amb moltes referències al menjar, al beure, al sexe o a la mort.

Des d'Òmnium Cerdanya s'han mostrat molt satisfets de la bona acollida que ha tingut la iniciativa.

Federació Llull, entitat que aplega Òmnium, l’Acció Cultural del País Valencià i l’Obra Cultural Balear, és una de les organitzadores del Sopar Estellés. Enguany s’ha fet de manera simultània a Barcelona, Brussel·les, Palma, València i molts altres poblacions dels Països Catalans. Precisament aquest any es compleixen 95 anys del naixement de Vicent Andrés i Estellés, qui fou periodista i escriptor i un dels poetes valencians més importants del segle XX.

Parlen al vídeo: MUNTSA VIDAL, PRESIDENTA ÒMNIUM CERDANYA