Aquest dijous Mónnatura Pirineus ha acollit el Simposi sobre experiències europees en sistemes de prevenció de danys per grans depredadors el qual ha comptat amb 200 inscrits i que ha tingut com a teló de fons l’últim atac de l’ós Cachou a una egua a la Vall d’Aran. I on des del govern s’ha insistit en la necessitat de seguir el protocol establert.

Per la seva banda, els ramaders de la Vall d’Aran, també presents al simposi en el bloc Experiències i vivències de ramaders en zona d’ós, han expressat el seu malestar ja que creuen que no s’està actuant en conseqüència a la gravetat dels fets. I han recordat que és el cinquè equí mort en 2 setmanes a la vall.

El simposi també ha comptat intervencions sobre els Sistemes de suport a la prevenció de danys realitzats per diferents administracions i nous elements de prevenció, la tipologia de danys i les experiències amb gossos de protecció de ramats.
Un programa que no acaba aquest dijous sinó que s’allarga amb una jornada tècnica sobre el retorn dels grans carnívors a zones de muntanya i que compta amb experts de diferents indrets per explicar les seves experiències en aquest tipus de gestió.

Parlen al vídeo: FERRAN MIRALLES, DIRECTOR GENERAL DE MEDI NATURAL - MARC CUNY, ASSOCIACIÓ DE CRIADOS DETH SHIVAU PIRINENC DERA VAL D’ARAN