Aquest dimecres s'ha presentat l'exposició Fons Fotogràfic Josep Maria Eslusa, una mirada al passat. La mostra exhibeix per primera vegada i de manera exclusiva un recull de 129 imatges inèdites del fons fotogràfic d'Esclusa. El fons està custodiat per l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, i compta amb més de 7.600 unitats documentals entre les quals destaquen els més de 5.700 negatius fotogràfics en diferents formats.

L'exposició estarà oberta al públic a partir de 20 de setembre i la quotidianitat en serà el fil conductor.
Les imatges han estat escollides principalment per una de les seves filles, la Teresa. Són totes en blanc i negres i pertanyen al primer període de la trajectòria fotogràfica d'Esculsa que va arrencar a partir de la segona meitat del segle XX.

Més enllà de la qualitat artística i tècnica d'aquest fons, també destaca per la seva aportació per conèixer el passat.

La mostra està organitzada per l'Arxiu Comarcal, l'Ajuntament de la seu i el Consell Comarcal.

Parlen al vídeo: JULIO QUÍLEZ, L'ARXIVER COMARCAL - TERESA ESCLUSA FILLA DE L'AUTOR D'AQUEST FONS FOTOGRÀFIC - CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR CULTURA, PATRIMONI CULTURAL I MUSEUS