Prullans ha acollit aquest dimecres una jornada tècnica del programa Odisseu, dedicada al talent jove que hi ha al món rural. Aquest tipus de jornades permeten aprofundir en els resultats de l'enquesta de la Joventut de Catalunya de 2017 i específicament en les dades que expliquen la realitat dels joves i la dinàmica de les migracions per motius laborals, educatius o residencials. Els assistents han pogut posar en comú els factors que condicionen el fet de poder viure i treballar en zones rurals i també s'han donat a conèixer diferents projectes empresarials que es desenvolupen al Pirineu.

Una APP que es gestiona des de Prullans, un allotjament rural de Travesseres o una empresa de telecomunicacions ubicada a Lles són algunes de les experiències que s'han presentat, amb l'objectiu d'animar als joves a portar a terme els seus projectes empresarials en zones de muntanya.

La jornada també ha comptat amb una iniciativa escocesa que relaciona els joves amb la ruralitat i amb un taller de com atraure el talent jove els territoris rurals.

Odisseu és un projecte de cooperació Leader que té com a objectiu l'arrelament i el retorn del talent jove al món rural. Per aconseguir-ho aposta per la dinamització econòmica i social del territori que impulsi i acompanyi la generació de noves oportunitats laborals i el desenvolupament professional dels joves.

Parlen al vídeo: ROSER BOMBARDÓ, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL CERDANYA