Els nous banys termals de Llívia que s'estan construint al Parc de Sant Guillem seran ben aviat una realitat. Tot i que en un principi es preveia obrir el complex la passada Setmana Santa, finalment els treballs s'han endarrerit, fet que ha obligat a posposar l'obertura fins la tardor. Aquests dies continuen els treballs a bon ritme i ja es poden apreciar les quatre basses on hi haurà l'aigua calenta i sulfurosa. De fet, l'ajuntament ja ha fixat el 15 de novembre com a data d'inauguració dels banys.

Els treballs, que van començar a finals de l'any passat, van consistir primer en perforar un pou per arribar a la beta d'aigua calenta, a uns 350 metres de profunditat. Després s'ha instal·lat una canonada per fer arribar l’aigua fins a la sala de màquines de la piscina municipal, situada a escassos metres, amb l’objectiu d’aprofitar aquesta beta d’aigua calenta per escalfar uns graus la piscina actual.

El nou espai termal de Llívia constarà d'aquestes tres basses i una altra més gran amb capacitat per a una seixantena de banyistes. També tindrà vestidors i dutxes i, tot, plegat, farà uns 3000 metres quadrats. L'objectiu és que, un cop inaugurats, els banys es puguin utilitzar tot l'any i siguin un nou reclam del municipi.

Recordem que el cost de l'actuació es situa al voltant dels 300.000 euros, que finança el propi ajuntament.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA