El municipi d’Alins, al Pallars Sobirà és un dels 10 socis del projecte PYRFER. Una iniciativa que té com a objectiu posar en valor el patrimoni vinculat amb la indústria secular de la metal·lúrgia. Ara, i per donar a conèixer el projecte arreu dels territoris que en formen part s’ha dissenyat un vídeo que el presenta. Es tracta d’un recorregut per la riquesa metal·lúrgica dels territoris adherits: la farga catalana, les mines, els martinets, els canals d’aigua i les fires del ferro. Precisament, la Vall Ferrera enguany ha celebrat la desena edició de la Fira del Ferro Pirinenc, un esdeveniment que agrupa durant un cap de setmana forjadors de diferents indrets que mostren els seus treballs i realitzen un projecte conjunt que es queda com a patrimoni de la vall. El projecte PYRFER compta amb 5 socis catalans i 5 francesos i transforma els actius patrimonials del ferro en un producte turístic cultural i de natura.