Les valls de Tuixent i La Vansa continuaran disposant del servei de transport mixt que els connecta amb la Seu d'Urgell. La direcció general de Transports buscarà una alternativa a la targeta actual, coneguda com a XD, que permet el transport de mercaderies i passatgers en el mateix vehicle.

D'aquesta manera es garanteix la continuïtat del transport regular, i que els veïns de les valls van témer que s'eliminaria quan la Direcció General de Transports i Mobilitat no va renovar a l'operadora el permís.

La concessió amb les empreses que ofereixen el servei finalitza el maig de 2020.

Aquest transport mixt es coneix com la Lletera i és l'únic transport públic de deu pobles de dos municipis de la comarca. Surt de Tuixent de dilluns a dissabte a les 8 del matí i torna des de la capital de l'Alt Urgell a les dues del migdia.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL