Ja s’està acabant els últims detalls al Museu geològic a l’aire lliure de Tremp. El parc del barranc del Joncar s’ha convertit en un jardí geològic on es podrà veure exposats més d’una desena de grans monòlits de roca representatius dels Pirineus.

A l’entrada del parc hi ha un element que enllaça aquesta exposició amb el passeig Pompeu Fabra, que s’ha convertit en l’Avinguda dels Temps Geològics; on a través d’elements naturals i un codi de colors a les rajoles es marquen les diferents eres.

Precisament aquest projecte reforça i visibilitza encara més de forma didàctica el Geoparc Conca de Tremp-Montsec. El Pirineus Geological Open Museum, va començar l’any 2016 amb un conveni entre L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, l’impulsor del projecte, i l’Ajuntament de Tremp i aquest 2019 serà una realitat.

Parlen al vídeo: MARIA PILAR CASES, ALCALDESSA DE TREMP