Dissabte a la nit ha tingut lloc la 7a edició de la Travessa Transfronterera. Camí de Retrobament que uneix la Seu d'Urgell amb Sant Julià de Lòria a través d'antics camins adequats als nous temps. La cursa ha comptat amb dos recorreguts, un de llarg de 28,6 km al qual hi han participat una seixantena de persones. I, el curt, de 16,1km que han realitzat una quarantena d'inscrits.
Una de les novetats que presentava aquesta edició és que la cursa ha estat nocturna, coincidint amb la lluna plena. Al tractar-se d'una cursa nocturna, hi havia l'opció de fer-la en parelles. Tot i que la majoria ha optat per fer-la individualment.

També, com a novetat, s'ha emprat un sistema de marcatge amb cintes reutilitzables que ha permès eliminar l'ús de cintes de senyalització de plàstic. Es tracta d'una mesura pionera en les curses per muntanya que se celebren en el territori. Amb aquesta mesura, la Travessa Transfronterera segueix apostant en generar el mínim impacte ambiental, pel que un any més no s'han ofert gots de plàstic d'un sol ús en els avituallaments.

La cursa és una iniciativa de dues administracions locals, l'Ajuntament de La Seu d'Urgell,i El Comú de Sant Julià de Lòria.
Una setena edició on la llum de la llluna ha marcat a un cenentar de corredors els camins entre l’Alt Urgell i Andorra.

Parlen al vídeo: CARLOS GUÀRDIA, REGIDOR D'ESPORTS AJUNTAMENT LA SEU