En la desena trobada internacional de pobles fallaires, enguany celebrada a La Pobla de Segur, s’ha constituït una Coordinadora de les Festes del Foc on hi haurà 7 membres de cada Estat.

Els pobles fallaires compten amb el suport de la Càtedra d'Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus que considera bàsic poder salvaguardar les festes del foc en la seva essència.

La trobada ha comptat amb la presència d’uns 200 fallaires provinents d’uns 20 pobles de les diferents regions fallaires catalanes, araneses, aragoneses, d’Andorra i França. I durant tot el dia s’ha dut a terme activitats relacionades amb les festes del foc del solstici d’estiu patrimoni Immaterial de la Humanitat organitzades pels fallaires de La Pobla que s’han bolcat a la trobada.

Durant la jornada s’han pogut veure exposades diferents tipus de falles dels diversos poble fallaires presents a la trobada.

Parlen al vídeo: DAVID GARÍN, PRESIDENT ASSOCIACIÓ DE FALLAIRES I PUBILLES DE LA POBLA DE SEGUR - SOFIA ISUS, DIRECTORA CÀTEDRA D'EDUCACIÓ I PATRIMONI IMMATERIAL DELS PIRINEUS - MARC BARÓ, ALCALDE DE LA POBLA DE SEGUR