La sessió del Consell Comarcal de l'Alt Urgell d'aquest dijous ha anat paral·lela a l'inici del curs escolar on els temes de l’àmbit educatiu han estat els més tractats.
Compromís X Pirineu ha presentat una moció per a la millora de l'escola rural, però ha quedat sobre la taula, ja que tant que per l'equip de govern, format per a Junts per Catalunya i Esquerra, moltes de les propostes plantejades ja s'estan duent a terme.

També en l'àmbit educatiu un altre punt que ha generat debat és la gestió del menjador, tant en la cuina com en el monitoratge, de l'escola Mossèn Albert Vives que s'ha adjudicat a l'empresa IAUSA, amb una subrogació del personal.
Pel que fa al finançament, el compte General de 2018 ha quedat aprovat amb l'abstenció de Compromís.
Al ser una de les primeres sessions de la legislatura, ha estat marcada per diferents nomenaments entre els quals destaca la gerència del Consell Comarcal, Josep Anotni Vila, i la ratificació del nomenament de Rosa Fabregat com a presidenta del consell d'alcaldes.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL ALT URGELL - CARLOTA VALLS, COMPROMÍS X PIRINEU