Més d'un centenar de persones han assistit aquest dijous a Alp a la presentació que Lluís Llach ha fet del Debat Constituent. Aquest mes ha arrencat un seguit de debats ciutadans a tot el territori que la primavera del 2020 han d'arribar al Parlament en forma de document de bases constitucionals i reclamant als partits polítics la formació d'una Assemblea constituent.

Llach, juntament amb dos membres de la coordinadora d'Enteses pel Debat Contituent, han explicat als assistents el calendari previst per als propers mesos. Aquest dissabte les enteses territorials es presentaran a Tortosa i, fins als 26 d'octubre, visitaran un total de set ciutats diferents. En cada jornada els ponents experts exposaran diversos arguments sobre els diferents àmbits a tractar.

Aquesta primera etapa formativa deixarà pas, el novembre, a una segona etapa de debats ciutadans participatius al territori. En ell, es generarà un material sobre el qual haurà de treballar el Fòrum Cívic i Social, la primavera del 2020.

L'exdiputat de Junts pel Sí ha presentat la Coordinadora d'Enteses, l'òrgan de coordinació nacional i d'impuls del projecte en una nova etapa conjuntament amb les Enteses de cada territori. Aquesta Coordinadora està formada pels exmembres del Consell Assessor del Debat Constituent com el mateix Llach, Jordi Domingo, Gabriela Serra, Carmina Castellví, Montse Castellà, Albert Noguera i Montserrat Palau i 22 delegats territorials de les nou regions en què s'estructura el projecte.

Durant l'acte s'ha donat espai per a que els assistents poguessin formular preguntes o expressar les seves inquietuds.