Només sis alumnes s'han matriculat de moment al primer curs del Cicle formatiu de Cuina i Gastronomia que ofereix per tercer any l'INS Pere Borrell. Es tracta d'una formació molt demanada pel sector de la restauració de la comarca i que durant aquests primers dos anys de funcionament ha tingut una matricula d'entre 10 i 15 alumnes. Enguany, però, el nivell d'inscrits és força baix i això preocupa al centre.

Des de la direcció del centre tenen clar que s'ha d'apostar per mantenir el cicle però veuen necessari augmentar el nombre d'alumnes perquè Ensenyament no el deixi d'oferir a Puigcerdà. En aquest sentit, demanen la col·laboració del sector hoteler i de la restauració perquè tingui en compte els estudiants per fer pràctiques i per incorporar-los a la plantilla. Recorden, també, que precisament Ensenyament va donar llum verda al cicle per la implicació del sector.

Des de l'institut han indicat que el cicle s'ofereix en modalitat Dual i que els alumnes poden fer pràctiques en empreses. Han explicat que els estudis es poden adaptar a les circumstàncies de cada alumne en el sentit de convalidar la part pràctica si ja està treballant.

Recordem que el passat mes de març es van inaugurar la nova cuina a l'institut, totalment equipada i adaptada a les necessitats formatives de l'alumnat. L'ajuntament va assumir-ne el seu cost, el qual es situa al voltant dels 130.000 euros.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ