Un total de 744 alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius han començat aquest dijous un nou curs escolar a l'INS Pere Borrell de Puigcerdà, una xifra força semblant a la dels darrers cursos. Amb ells també ho han fet els 85 professors i professores del centre.

El primer dia ha transcorregut amb normalitat, amb els nervis que a vegades comporta un inici de curs, sobretot pels que trepitgen aquests passadissos per primer cop. I és que 111 nois i noies de diferents municipis cerdans estan matriculats a una de les cinc classes de 1r d'ESO. Per fer-los l'adaptació més planera, els docents els han preparat diverses activitats per conèixer els companys i les instal·lacions.

Aquest curs l'institut continua apostant per l’horari intensiu de 8,35h a 3,05h, amb dues pauses de vint minuts. Des de la direcció del centre expliquen que a finals del curs passat el Consell Escolar va plantejar l'opció d'avançar l'horari lectiu 20 minuts perquè els alumnes que utilitzen el transport escolar no arribin tan tard a casa per dinar. Finalment no ha estat possible degut a l'actual disponibilitat de les línies d'autobús.

Des del centre no descarten tornar a estudiar l'opció en un futur, tot i que és el Consell Comarcal qui hauria d'assumir el cost i buscar la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es presta el servei de transport.

Pel que fa a l'aprenentatge de les llengües estrangeres, l'Institut manté aquest curs el Batxibac, estades a l'estranger pels alumnes de 3r d'ESO i l'intercanvi amb estudiants del Quebec i enguany, també, de Lyon. A més, el centre s'afegeix al programa del departament d'Ensenyament anomenat GEP, Generació Plurilingüe, que incorpora petites dosis d'anglès en algunes matèries com Ciències socials o naturals.

Des de la direcció del centre també han posat en relleu el suport que s'oferirà a les tardes als alumnes amb dificultats. Els dilluns i dijous de 4,15 a 7,15h almenys dos professors ajudaran als estudiants que ho necessitin a la biblioteca. Aquests s'escolliran des de les tutories en funció de les seves necessitats.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ