7931 alumnes han començat el curs escolar aquest dijous a les comarques de l’Alt Pirineu i Aran. Un curs que s’inicia amb alguna que altra novetat com ara el canvi d’horari a l’Escola Valldeflors de Tremp on s’ha incrementat temps a la franja de matí i s’ha retallat a la tarda. Fet que provoca que s’avanci la sortida dels alumnes a dos quarts de cinc de la tarda.

També els alumnes de la ESO del col•legi Maria Immaculada de Tremp modifiquen el seu horari i passen a jornada intensiva com el de l’IES Tremp.
L’Escola Valldeflors, que manté un nombre similar d’alumnes, 412, i les 3 línies a sisè de primària, també ha fet algunes millores durant l’estiu per fer la posta a punt per l’inici de curs.

L’ajuntament també ha cedit un espai a un magatzem annex a l’escola per guardar-hi material.
Pel que fa al transport escolar, al Pallars Jussà hi haurà un 327 infants transportats amb 25 línies, el mateix nombre de línies que l’any anterior, ja que una ha quedat inactiva però se n’ha creat una altra amb incorporacions d’alumnes a P3. També l’AMPA Valldeflors ha augmentat 10 cèntims per tiquet el preu del menjador, tot i que segueix estant per sota l’estipulat de màxim.
A l’Alta Ribagorça de moment estan apuntats a transport escolar 126 alumnes distribuïts en 8 rutes, una de les quals, la de La Vall de Boí, es divideix en 10 taxis. El que sí que ha augmentat són les sol·licituds de beques menjador.
I al Pallars Sobirà, que és la comarca de la zona que mou més escolars, es mantenen les mateixes línies que el curs passat i preveu transportar al voltant d’uns 371 alumnes.

Parlen al vídeo: DIEGO ROLDÁN, DIRECTOR ESCOLA VALLDEFLORS - LAURA SORIANO, REGIDORA D’EDUCACIÓ DE TREMP