Els veïns dels municipis de La Vansa i Fórnols i de Josa i Tuixent, a través de les xarxes socials, han manifestat la seva preocupació en témer modificacions del servei regular de transport públic que connecta les dues valls amb la Seu d’Urgell.
La inquietud va sorgir a finals d’agost quan la direcció General de transports i Mobilitat no va renovar a l’operadora el permís, poc habitual, de transport mixt on s’ha habilitat que viatgers i mercaderies es desplacin en el mateix vehicle.

La generalitat assegura que hi ha autorització per continuar oferint el servei mentre estigui vigent el contracte actual, que finalitza primavera del 2020. El Consell Comarcal i els ajuntaments dels municipis esperen trobar una solució perquè el vehicle segueixi oferint el servei actual per a passatgers i mercaderies

Aquest servei es coneix com La Lletera i és l’únic transport públic de deu pobles d’aquests dos municipis, pel que la supressió d’aquest mitjà, els deixaria sense comunicació. Els veïns consideren que La Lletera té una funció imprescindible i asseguren que és el cordó umbilical amb els serveis i les necessitats bàsiques.

Parlen al vídeo: MIQUEL SALA, PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL ALT URGELL