Durant aquest mes de setembre encara es poden presentar projectes a la convocatòria de la novena edició de la Beca de recerca Mossèn Jesús Castells. Concretament el darrer dia per presentar la sol·licitud és el 30 de setembre, i durant el mes d’octubre el tribunal farà públic el nom del treball guanyador. Es tracta d’una beca dotada amb 3000 euros i el guanyador disposa d’un any per desenvolupar la recerca que es presentarà públicament i s’edita dins d’una col·lecció especialitzada.
Aquesta beca de recerca pretén incentivar l’estudi dels fons documentals dipositats a l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà, però també fer-los accessibles i coneguts al públic en general a través de la seva publicació. Precisament aquest diumenge es va presentar el 4t volum de la col·lecció beca Mossèn Jesús Castells i Serra: “Llibre de privilegis de la vila de Tremp” de Pau Castell i Carme Muntaner.