Joves pescadors de salmònids participen en el programa Ciència Ciutadana TRUTTACAT de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting. El projecte consisteix a identificar les poblacions de truita dels rius de Catalunya. Aquest cap de setmana, amb motiu de campionat de pesca de salmònids al qual hi han participat dos joves, s'han introduït noves dades del Riu Segre al seu pas per municipis del nord de l’Alt Urgell.

Els joves pesquen i identifiquen les truites, i després introduïxen les dades des dels dispositius mòbils, a través d'un sistema d'informació geogràfica i quadern digital.

La informació genera una base de dades que gestiona el Centre d’Estudis dels Rius de Catalunya i que depèn de la Universitat de Vic i Central de Catalunya. que seran tractades posteriorment per experts mediambientals. D'aquesta manera, proporcionenLa informació serà tractada per experts mediambientals i permetrà la conservació dels hàbitats fluvials.

Aquesta iniciativa, a més, ha estat reconeguda per l'Aliança de Muntanyes de l'ONU.

Parlen al vídeo: SATUR LÓPEZ, COMITÈ ESPORTIU DE SALMÒNIDS DE LA FEDERACIÓ ESPANYOLA DE PESCA ESPORTIVA I CÀSTING - MATEO REINA, PESCADOR