Aquest diumenge 8 de setembre, Puigcerdà ha celebrat la festa de la Mare de Déu de la Sagristia. Com cada any des de en fa més de 300, la vila prepara un seguit d'actes en honor a la seva patrona. Un dels més concorreguts és la processó de la verge pels carrers del nucli urbà i l'ofrena floral a l'església Sant Domènec. Més d'una dotzena d'entitats li han anat dipositant rams de flors i han llegit unes paraules demanant l'ajut i protecció de la patrona de Puigcerdà.

A diferència d'altres festes de l'estiu, com la festa de l'Estany, aquesta és de caire molt més local.

El programa ha començat amb la 22a edició de la festa de la bici, que ha comptat amb més d'un centenar de participants. També hi ha hagut cercavila de gegants i grallers, audicions de sardanes, missa solemne, sardanes, concert de Gabriel Gorce i un dels moments més esperats, el castell de focs d'artifici al campanar de Santa Maria. Seguidament, l’orquestra La Banda del Drac ha fet ballar a petits i grans.

Al caure en diumenge, la festa local s'ha traslladat a aquest dilluns 9 de setembre.

Després de la Festa de la Sagristia i de la Diada de Catalunya d'aquest dimecres, Puigcerdà posarà punt i final a les celebracions d'estiu.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ