Els reptes de l’Alt Urgell són tres: la lluita contra el despoblament tractar l’envelliment de la població i retenir talent. Aquest svan ser els eixos de la trobada divendres a la tarda al Palau de la Generalitat entre els alcaldes de l’Alt Urgell i el president de la Generalitat, Quim Torra, en el marc de les reunions de l’estratègia de dinamització territorial.
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, també va assistir a la reunió i va avançar que el Govern licitarà la fibra òptica a l'Alt Urgell el 2020. Puigneró va argumentar que les tecnologies digitals i la fibra òptica són la primera infraestructura que garanteix el dret de quedar-se al municipi.
Pel que fa a prevenir el despoblament i desenvolupar l’activitat econòmica, es va parlar de les escoles rurals, de reivindicacions de camins, del manteniment d’infraestructures viàries o de la gestió forestal sostenible entre altres.
La reunió d'aquest divendres va ser una "primera presa de contacte" per posar en comú els reptes del territori alturgellenc. I, per tractar-los, es crearà una comissió bilateral segons ha assegurat l’alcalde de La Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega.