L'ajuntament de Puigcerdà segueix apostant per recuperar una part important i força desconeguda del seu patrimoni: els túnels del subsòl que connectaven el centre urbà amb l'exterior i l'antiga muralla. Després de fer visitable el pou de Glaç o Ull de Basilisc de sota la plaça de l'ajuntament, fa un any es va començar a recuperar el túnel de sota el passeig 10 d'Abril, una galeria que connecta l'Arxiu Comarcal amb el nucli comercial. Els primers treballs van servir per conèixer les dimensions, els usos i la data de construcció del túnel, a més de netejar i desenrunar l’accés i la galeria. Aquesta tardor començarà la segona intervenció.

Un cop finalitzada la segona fase, la intenció de l'ajuntament és iniciar la tercera i última que, un cop acabada, permetrà visitar aquesta zona del subsòl de Puigcerdà. L'equip de govern calcula que els primers visitants podran entrar-hi la tardor del 2020.

L'objectiu és arribar a recuperar tota la xarxa de túnels subterranis que hi ha a la vila, fer-la visitable i que venir a conèixer el subsòl de Puigcerdà sigui un nou atractiu turístic i cultural del municipi.

El cost d'aquesta segona fase és de 16.500 euros, 10.000 dels quals els aporta la diputació de Girona a través del Pla de Monuments i la resta el consistori.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ