Els veïns i veïnes de La Pobla de Segur han conegut de la mà dels arqueòlegs que durant aquests dies estan excavant a les Esplugues i al Pui de Segur les novetats de la campanya. Una recerca que ha permès confirmar algunes de les hipòtesi que ja la campanya anterior van posar sobre la taula.

Però també s’han trobat novetats força interessants al Pui de Segur.

L’any passat es va anar a obrir per trobar els murs perimetrals i enguany s’ha optat per aprofundir en un mateix espai.
Els arqueòlegs destaquen que la importància rau en el poblament consecutiu dels tres nuclis: Les Esplugues, el Pui i l’actual Pobla de Segur, on és al segle XIV quan hi comença a emigrar la gent del Pui que es va despoblant.
La idea és que les excavacions segueixin endavant i poder arribar a tenir publicacions científiques àmplies però també fer-ne divulgació per donar a conèixer aquest patrimoni.

Parlen al vídeo: WALTER ALEGRÍA, ARQUEÒLEG