Puigcerdà celebra aquest diumenge 8 de setembre la festa de la seva Patrona, la Mare de Déu de la Sagristia, una celebració que compta amb més de 300 anys d'història. Durant tota la jornada, s'han programat diferents activitats, que començaran a les 10h del matí amb 22a la festa de la bici. Els participants faran un recorregut popular de 5km, amb sortida i arribada a la plaça Santa Maria.

A les 12 tindrà lloc la missa solemne a l'església St Domènec, amb la participació de la coral de la capella de Santa Maria. També al migdia hi haurà cercavila de gegants i grallers pels carrers del nucli urbà i a la 1 audició de sardanes a la plaça de l'Alguer.

Un dels actes principals tornarà a ser la processó i l'ofrena floral a l'església, prevista per les 6 de la tarda. A dos quarts de vuit hi haurà audició de sardanes al passeig 10 d'abril i coca i moscatell.
Ja a la nit, Gabriel Gorce oferirà un concert a la plaça dels Herois i a les 11 començarà l'esperat castell de focs d'artifici al campanar. L'orquestra La Banda del Drac posarà punt i final a la celebració.