El ceretà Kilian Jornet hauria tramitat el permís per pujar al cim de l'Everest aquesta propera tardor, segons ha fet públic el diari Himalayan Times. Jornet tindria previst fer una ascensió a Lhotse, muntanya veïna de l'Everest situada a 8516m d'alçada, amb dos alpinistes polonesos i d'allà intentar tornar a coronar en solitari la muntanya més alta del món.

Recordem que Jornet va fer dues ascensions a L'everest al mes de maig de 2017. Sis dies després de coronar-lo per la cara nord, sense oxigen artificial ni cordes fixes i amb un temps rècord de 26 hores, va repetir la fita, aquest segon cop amb només 17 hores. El ceretà va tornar a fer història en aconseguir aquesta fita que, fins llavors, només havien aconseguit fer 21 alpinistes, la meitat dels quals són xerpes.

Les dues ascensions a l'Everest formen part del projecte Summits of My Life, que Jornet vainiciar el 2012 i que l’ha portat a pujar a les muntanyes més altes del planeta, com el Mont Blanc o l’Aconcagua. Veurem, doncs, si el ceretà torna a trepitjar l'Everest ben aviat.