Fontanals de Cerdanya celebra aquest any els seus 50 anys d'història. Per celebrar-ho, l'ajuntament ha preparat del 13 al 15 de setembre, un seguit d'activitats per a tots els gustos i edats, aprofitant que aquests dies el municipi acull la 37a Diada de Cerdanya.
El 1969 els antics municipis de Quixants i Urtx es van fusionar i perquè no prevalgués cap d'aquests topònims es va escollir el terme de Fontanals per a la nova entitat municipal. Del primer, provenen els nuclis d’Urtx, El Vilar d’Urtx, Escadarcs, Estoll, Soriguerola i tres masos, mentre que del segon hi ha Queixans, Les Pereres, dos masos i el molí de l’Anglès.

Així doncs, la plaça de l'ajuntament, situat al Vilar d'Urtx, acollirà divendres 13 de setembre a la tarda un taller de castells, un sopar popular i fi de festa amb l'orquestra Trama. Dissabte, es presentarà al local social d'Urtx el llibre que commemora els 50 anys del municipi i seguidament hi haurà a l'església concert del grup Ensemble ceretà i de la coral Capella Santa Maria de Puigcerdà. Diumenge al matí s'ha programat una missa solemne i en acabar tindrà lloc l'assemblea d'alcaldes al local Social l'Urtx. A més, durant tot el dia la plaça de l'ajuntament acollirà sardanes, jocs infantils, exhibició dels castellers de Cerdanya, un dinar popular, on s'espera l'assistència d'unes 300 persones i sobretaula amb Èric el Català.
Des del consistori animen a tots els veïns a participar a la festa, que esperen sigui un èxit.

Parlen al vídeo: MIQUEL ADAM, REGIDOR CULTURA I TURISME FONTANALS CERDANYA