Cerdanya ha registrat aquest estiu una ocupació turística lleugerament superior a la de l'any passat. El mes de juliol ha estat millor que l'anterior, que va ser força fluix, amb ocupacions d'entre el 50 i el 65%. A l'agost s'ha arribat al 85% de mitjana, amb dies de plena ocupació entre el 9 i el 18. Els hotelers s'han mostrat satisfets d'aquestes xifres.

Pel que fa a la procedència dels visitants, la comarca ceretana es consolida com el principal destí de la població de l’àrea metropolitana. A més, els hotelers han detectat enguany grups de turistes francesos i anglesos, un públic que acostuma a repetir el seu destí.

Pel que fa a les activitats, els visitants aprofiten els mesos més calorosos de l'any per practicar senderisme, excursionisme i altres activitats a l'aire lliure. També hi ha gent interessada en el patrimoni cultural i artístic de la vall, a banda de les propostes per fer en família, que sempre són les que tenen més èxit.
Els hotelers esperen aquesta primera quinzena de setembre una ocupació d'un 50-55%. Asseguren que aquells que poden, els agrada visitar la comarca en una època més tranquil·la per poder gaudir dels equipaments, restaurants i activitats sense aglomeracions.

Parlen al vídeo: MÒNICA ISERN, ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA