El Festival de Música de Tardor Orgues de Ponent i del Pirineu celebra aquest any l'edició número vint-i-u. Estan programats 15 concerts en diferents localitats del territori lleidatà entre el 7 de setembre i el 28 de desembre.
Entre els nuclis pirinencs hi ha Tremp que acollirà el festival el 2 de novembre. La catedral de la Seu ho farà el 7 de desembre, el mateix dia que actuarà a Puigcerdà Guido Lotti.
El 16 de novembre l'església de Talaran serà l'escenari del certamen on actuarà Josep maria Mas juntament amb el contratenor Hugo Bolívar. I una formació de cambra oferirà a La Pobla de Segur un concert el 13 de novembre.
Totes les actuacions són d'entrada lliure, i estan patrocinades per les Regidories de Cultura dels respectius Ajuntaments, a més de rebre el suport de l'Institut d'Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.