L’Oficina del Patronat de Turisme de Cerdanya ha ofert aquest estiu una nova proposta a veïns i visitants: conèixer l'interior de les esglésies més emblemàtiques de la comarca. Gràcies a un conveni amb el Bisbat d’Urgell, els tècnics de turisme han programat diferents visites guiades a vuit esglésies que sovint es troben tancades. Des de l'oficina del Patronat s'han mostrat satisfets de la bona acollida que ha tingut la proposta i calculen que hi han participat més de 150 persones en total.

'Les claus de les esglésies de Cerdanya' proposa dos itineraris, amb quatre esglésies en cadascun d’ells. En el recorregut de la solana es poden conèixer les esglésies de Santa Maria d’All i Santa Maria de Quadres (Isòvol), la de Santa Cecília de Bolvir i la de Sant Climent de Talltorta (Bolvir). En l’itinerari de l’obaga hi ha les esglésies de Santa Maria de Talló i Sant Julià de Pedra (Bellver de Cerdanya), Sant Joan Baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d’Alp.
Aquest grup de totes les edats participa a la visita de la solana i comença descobrint l'església d'All.

Per inscriure's cal entrar a la web del Patronat de Turisme on hi ha el calendari de visites. El preu per als majors de 8 anys és 12 euros. La propera visita programada serà el 10 de setembre.
Veient la bona acollida que ha tingut aquest primer estiu, la intenció és mantenir l'oferta al llarg de tot l'any i sumar noves esglésies als recorreguts.

Parlen al vídeo: PILAR ALAEZ, GUIA PATRIMONIAL